Kotlin/Everywhere Semineri Düzenlendi

Kotlin/Everywhere, dünya çapında birçok farklı kıta ve ülkede düzenlenen bir etkinliktir. Temel amacı Kotlin programlama dili ile neler yapılacağı üzerine odaklanmak ve geliştiricileri bilgilendirmektir. Etkinliğin en önemli yanı ise bu dili geliştiren JetBrains ve bu dile güvenen Google Developer Groups tarafından desteklenmesidir. Kotlin kullanıcı grupları ve GDG tarafından birçok ülkede düzenlenen bu etkinliği Turkey KUG olarak 25 Ekim 2019 Cuma günü Adıyaman Üniversitesi Besni Meslek Yüksekokulu’nda düzenledik.

Seminerde Kotlin dili ve özellikleri hakkında bilgi verdikten sonra katılan herkese JetBrains baskılı kalem, not defteri, sticker ve tişört hediye edildi. Ayrıca seminer sonunda sorularn sorulara doğru cevap veren üç katılımcıya Mehmet Ali SICAK tarafından kaleme alınan Kotlin kitabı hediye edildi.

Etkinlik hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak için bu linki ziyaret edebilirsiniz.