22.3.2018

Meslek Yüksekokulumuz Bilgi Yönetimi bölümü öğrencileri Üniversitemizin katkılarıyla 54. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Gaziantep’e bir gezi gerçekleştirdiler. Program kapsamında öğrencilerimiz ilk olarak Gazi Kültür Merkezinde düzenlenen Türkiye Büyük Millet Meclisi Araştırma Hizmetleri Başkanlığı Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Erol YILMAZ tarafından “Değişen Kütüphaneler ve Okuma Kültürü” ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Araştırma Görevlisi Özgür POLAT tarafından “İnovasyon” konulu söyleşilere katıldılar. Ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı “Atatürk Müzesi” “Oyun ve Oyuncak Müzesi” ve “Ali İhsan Göğüş” müzelerini gezdiler. Daha sonra ülkemizin ilk uygulamalı çocuk kütüphanesi olan “Gaziantep Çocuk Kütüphanesi” gezisiyle de programı nihayete erdirdiler.

Program nedeniyle Yüksekokul Müdürümüz Dr. Öğr. Üys. Hüseyin ALKIŞ hocamız üniversitemizin destekleriyle meslek yüksekokulumuz bünyesinde kültürel faaliyet ve gezilerin artarak devam edeceğini dile getirdiler. Programa katılan öğrencilerimiz de Yüksekokul Müdürümüz Dr. Öğr. Üys. Hüseyin ALKIŞ’a Besni Belediye Başkanı İbrahim ÖZTÜRK’e sağladığı katkılardan dolayı da teşekkür ettiler. Ayrıca programın gerçekleşmesinde sağladığı katkı ve desteklerinden ve sunmuş olduğu imkânlardan dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ hocamıza teşekkürlerini ilettiler.